Mijn benadering is persoonsgericht en sluit aan op jouw behoeften. Ik luister naar jouw verhaal, uitdagingen en doelen. Deze gebruik ik om een programma voor je op te stellen, dat is afgestemd op jouw situatie. Ik bied een veilige en ondersteunende omgeving waarin je je vrij kunt uiten en jezelf kunt zijn. Alles is bespreekbaar, nergens kijk ik gek van op!

In onderstaand menu lees je hoe ik Runningtherapie  benader. Van A tot Z leg ik uit wat je vanaf ons eerste contact tot het einde van een traject kunt verwachten. Ieder traject is anders en ik ben vooral benieuwd naar wat jij nodig hebt. Onderstaande is bedoeld om je een beeld te geven van waar je aan toe bent.

Vragen? Schroom niet om contact op te nemen!

Kennismaking

Als daar behoefte aan is, spreken we elkaar vóór de intake telefonisch of in levende lijve. Zo kunnen we elkaar alvast een beetje leren kennen en ervaren we of er een klik is en of we met elkaar aan de slag willen gaan. Of misschien heb je inhoudelijke vragen over de behandelvormen, de tarieven of over iets anders. 

Wat de aanleiding ook is, dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos!

Intake

De allereerste sessie is het intakegesprek. Tijdens deze sessie zullen we spreken over je gezondheidsachtergrond, hardloopervaring, persoonlijke doelen en je mentale welzijn. Dit helpt de mij om een gepersonaliseerd trainingsplan te maken dat past bij je fysieke capaciteiten en mentale behoeften.

Voorafgaand aan dit gesprek vraag ik je een aantal formulieren in te vullen met informatie die van belang zijn voor dit gesprek en het vervolgtraject. Deze krijg je digitaal van mij toegezonden.

Opstellen Trainingsplan

Na het intakegesprek stel ik je trainingsplan op. Dit plan is gebaseerd op de informatie die tijdens het intakegesprek is verzameld en houdt rekening met jouw fysieke conditie, ervaring en doelen. Afhankelijk van je doelen zal het trainingsplan zowel looptrainingen en rekoefeningen als eventueel ademhalings- en mindfulness-oefeningen bevatten.

Trainingssessies

Bij de eerstvolgende sessie beginnen we met de trainingsessies volgens het opgestelde plan. De trainingssessies duren 60 minuten van warming-up tot cooling-down. We zullen gaandeweg het traject je voortgang volgen en indien nodig aanpassingen maken aan je plan. Tijdens de sessies zal ik je ook begeleiden bij de andere afgesproken oefeningen en ademhalingstechnieken.

Afhankelijk van de afspraken die we maken kan het zijn dat je ook individueel gaat hardlopen, zonder mij. Dit gaat uiteraard in overleg en ik geef je duidelijke instructies voor wat je tijdens je eigen hardloopsessies kunt doen.

Voortgangsgesprekken

Om de zoveel tijd plannen we een voortgangsgesprek om de effectiviteit van de therapie te evalueren en om eventuele aanpassingen aan het plan te bespreken. Deze gesprekken zijn ook een gelegenheid voor jou om eventuele zorgen of problemen te bespreken.

Afsluiting

Aan het einde van het traject zallen we samen een laatste evaluatie uitvoeren. Dit is de kans om jouw vooruitgang te beoordelen en eventuele vervolgstappen te bespreken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je zelfstandig doorgaat met hardlopen, dat we vervolgsessies met elkaar plannen of dat je andere vormen van therapie of zelfzorg onderzoekt.

Hieronder vind je mijn werkwijze voor (life)coaching. Van A tot Z leg ik uit wat je vanaf ons eerste contact tot het einde van een traject kunt verwachten. Ieder traject is anders en ik ben vooral benieuwd naar wat jij nodig hebt. Onderstaande is bedoeld om je een beeld te geven van waar je aan toe bent.

Vragen? Schroom niet om contact op te nemen!

Kennismaking

Als daar behoefte aan is, spreken we elkaar vóór de intake telefonisch of in levende lijve. Zo kunnen we elkaar alvast leren kennen en ervaren we of er een klik is en of we met elkaar aan de slag willen gaan. Of misschien heb je inhoudelijke vragen over de behandelvormen, de tarieven of over iets anders. 

Wat de aanleiding ook is, dit gesprek is geheel vrijblijvend en kosteloos!

Intake

De allereerste sessie is het intakegesprek. Tijdens deze sessie zullen we spreken over jou als persoon, wat de aanleiding is om met me te willen spreken, waar je tegenaan loopt en wat je anders zou willen zien in je leven. Zo kunnen we samen bepalen wat je doelen zijn en hoe we deze zullen verwezenlijken.

Voorafgaand aan dit gesprek vraag ik je een aantal formulieren in te vullen met informatie die van belang zijn voor dit gesprek en het vervolgtraject. Deze krijg je digitaal van mij toegezonden.

Opstellen Coachingsplan

Na het intakegesprek begint het traject. Gebaseerd op de informatie die tijdens het intakegesprek is verzameld, bepalen we wat de invulling van de sessies wordt en in welke vorm deze worden gegoten. Spreken we bijvoorbeeld hoofdzakelijk of binnen of buiten af? Hoe lang wil je dat het traject duurt? Dergelijke vragen worden in het plan beantwoord en en bepalen wat de basis is voor het traject.

Coachingssessies

Bij de eerstvolgende sessie beginnen we met de coachingssessies volgens het opgestelde plan. Ik zal gaandeweg het traject je voortgang volgen en indien nodig en in overleg aanpassingen maken aan het traject. Naar aanleiding van onze gesprekken kunnen je doelen bijvoorbeeld veranderen of na een keer samen wandelen blijk je toch liever de gesprekken binnen te willen voeren. Alles kan!

Afhankelijk van de afspraken die we maken ga je ook thuis oefeningen doen en opdrachten maken. Dit gaat uiteraard in overleg en ik geef je duidelijke instructies voor wat deze oefeningen en opdrachten inhouden.

Voortgangsgesprekken

Om de zoveel tijd plannen we een voortgangsgesprek om de effectiviteit van de coaching te evalueren en om eventuele aanpassingen aan het plan te bespreken. Deze gesprekken zijn ook een gelegenheid voor jou om eventuele zorgen of problemen te bespreken.

Afsluiting

Aan het einde van het traject zallen we samen een laatste evaluatie uitvoeren. Dit is de kans om jouw vooruitgang te beoordelen en eventuele vervolgstappen te bespreken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je 'klaar' bent en zelfstandig verdergaat, dat we vervolgsessies met elkaar plannen of dat je andere vormen van therapie of zelfzorg onderzoekt.